Cześć wszystkim, na wypadek gdyby mój wzmacniacz całkowicie się spalił i dostałbym używany zamiennik, czy ktoś może mi powiedzieć, jak się go koduje w samochodzie?
Nigdy wcześniej tego nie słyszałem!Ale musimy poinformować, że po zainstalowaniu nowego wzmacniacza radio/jednostka centralna musi być zakodowana w systemie Bose, co może zrobić tylko dealer Audi.
Podejrzewam, że Audi ma dostęp do kodowania wzmacniacza Bose, co nie jest możliwe za pomocą VCDS ani żadnego innego urządzenia OBDII z rynku wtórnego. Bose prawdopodobnie musi to powiedzieć jako „standardowy tekst”, aby Audi nie miało do nich pretensji za jakiekolwiek komentarze związane z serwisem.Nigdy wcześniej tego nie słyszałem!
Nigdy wcześniej tego nie słyszałem!
LOL Nie wiem, dlaczego powiedzieli ci, że "musi to zrobić dealer", skoro wyraźnie wysłałeś im skany pochodzące z VCDS. Kodowanie radia dla Blose jest łatwe za pomocą VCDS, podobnie jak fizyczne uziemienie pinu Bose w HU.Podejrzewam, że Audi ma dostęp do kodowania wzmacniacza Bose, co nie jest możliwe za pomocą VCDS ani żadnego urządzenia OBDII z rynku wtórnego. Ponadto Bose prawdopodobnie musi to powiedzieć jako "standardowe oświadczenie", aby Audi nie miało do nich pretensji za jakiekolwiek komentarze związane z serwisem.