Audi TT Forum banner

Dekoder VIN online?

2 reading
105K views 11 replies 11 participants last post by  Jay_Park  
#1 ·
#2 ·
Spróbuj tego -
Image

Po prostu wprowadź swoje dane VIN w tych polach i naciśnij dekoduj -
Image

Image

#3 ·
Spróbuj tego -
View attachment 493456

Po prostu wprowadź swoje dane VIN w te pola i naciśnij dekoduj -
View attachment 493457
View attachment 493458
Chodzi o to, że on nie ma kodów opcji.
Jedyne, co ma, to numer VIN.

#4 ·
Jak dekoder VIN-decoder może dostarczyć brakujące opcje? Po prostu nie zawiera takiego poziomu szczegółowości.

Oczywiście, chyba że jeden z „dekoderów” był w jakiś sposób powiązany z (prawdopodobnie ujawnioną) bazą danych opcji w pewnym momencie?

Przy okazji, działający dla mnie dekoder, do którego prowadzi link, przynajmniej w takim zakresie, w jakim dekoder jest w stanie zbierać informacje tylko z numeru VIN.

#5 ·
Moim zdaniem lepiej będzie, jeśli zapytasz lokalnego, przyjaznego dealera Audi, jeśli masz numer VIN samochodu dawcy.
Kiedy zapytałem w lokalnym salonie zaraz po zakupie mojego TT, dali mi wydruk na 6 stronach, obejmujący kolor, a także każdy kod PR, który ma mój samochód, z których większość nie jest nawet wymieniona na naklejce w kole zapasowym/książce serwisowej.

#6 ·
Jak wyżej, zapytaj kogoś w VW/Audi - każdy z ich pracowników działu części powinien być w stanie wydrukować specyfikację budowy z ETKA, obejmuje to każdy numer PR dla numeru VIN, a nie tylko te wydrukowane na naklejce bagażnika.

Specyfikację otrzymałem od "glavanesti" na eBay za 3 funty, ale możesz również pobrać ten sam plik z Audi Erwin za 1 godzinę dostępu (7 euro).

3 opcje dla Ciebie... po prostu zależy to od tego, jak szybko potrzebujesz specyfikacji 👍

#8 ·
Czy ktoś wie o takich, które nadal działają? Szukam skrzydeł i zderzaka w kolorze Ebony black, ale likwidator mówi, że w bagażniku lub książce serwisowej nie ma naklejki z numerem VIN, więc w idealnym przypadku mogę go znaleźć po numerze VIN.

Próbowałem Dekoder VIN Audi - Wyszukaj i sprawdź numer VIN Audi i uzyskaj arkusz budowy ze specyfikacjami., ale wydaje się, że nie działa
Zapytałem gościa od części, będąc w Audi. Wydrukował mi to.

#11 · (Edited)
Cieszę się, że znalazłeś to, czego potrzebowałeś. Dekodery VIN są świetne do szybkiego wstępnego sprawdzenia, ale mogą powiedzieć tylko tyle. Jeśli poważnie myślisz o kupnie używanego samochodu, zawsze warto zlecić mechanikowi kontrolę przed zakupem. Mogą one ujawnić wszelkie ukryte problemy, których raport VIN może nie wykryć. Oficjalna strona internetowa VinDecoder jest doskonałym źródłem informacji, aby uzyskać pełną specyfikację fabryczną.