Więc w końcu dostałem swój OBDEleven i rano uruchomiłem skanowanie. Było kilka błędów, ale wiele z nich dotyczyło niskiego napięcia. Wiem, że poprzedni właściciel powiedział, że akumulator był rozładowany i go wymienił, więc założyłem, że to jest związane. W każdym razie pojechałem samochodem do pracy, co zajęło około 26 mil na drogach A i B. Żadnych problemów z samochodem, ale i tak uruchomiłem skanowanie. Wyskoczyły 2 problemy, 1 dotyczył anteny radiowej 2, którą sprawdzę później, ale drugi to to. 22 Napęd na wszystkie koła Opis systemu: Haldex 4Motion Numer oprogramowania: 0BR907554B Wersja oprogramowania: 3017 Numer sprzętu: 0BR907554B Kodowanie: 0000005 Kody błędów: 00448 - Pompa sprzęgła Haldex Obwód otwarty Intermittentny Priorytet: 2 Licznik częstotliwości: 1 Cykl jazdy: 4 Przebieg: 67073 km Teraz muszę założyć, że Haldex w moim samochodzie nie miał czyszczonego filtra, ponieważ nie mam na to dowodów od poprzedniego właściciela, ale czy to niezależnie od tego wymiana pompy? Ponadto na dole kodu błędu widnieje napis "Przebieg: 67073 km". Co to znaczy?