Mam nadzieję, że ten wątek zostanie jeszcze przez kogoś zauważony! Kupiłem 2 dni temu Audi TT Quattro Mk1 2003 1.8T (180 KM), ponieważ desperacko potrzebowałem samochodu i miałem tylko żałosne pieniądze! To oczywiście ma kilka rzeczy, które wymagają rozwiązania i trochę troski, ale jak na razie działa, pomimo bardzo wysokiego przebiegu. Mam kilka problemów, o które muszę zapytać, ale będę trzymał się jednego na raz i problemu związanego z tym wątkiem.
Facet, od którego go kupiłem, zrobił przy nim trochę pracy ze względu na przebieg, wymienił pompę wody, pasek rozrządu i uszczelkę pokrywy zaworów lub coś w tym stylu i zrobił pełny serwis itp. Jest mnóstwo rachunków od poprzedniego właściciela i mnóstwo pracy zostało wykonane. W każdym razie, podczas gdy facet pracował nad samochodem tuż przed tym, jak go od niego kupiłem, akumulator został odłączony, wiem, że mówił prawdę, ponieważ musiał wpisać kod radia tuż przede mną. Ta informacja może nie być istotna dla mojego problemu, ale pomyślałem, że warto o tym wspomnieć, na wszelki wypadek. Problem polega więc na tym, że jedyny kluczyk, który otrzymałem z samochodem (brelok), był całkowicie martwy, więc naturalnie założyłem, że bateria się rozładowała, więc ją wymieniłem. Od tego czasu zrobiłem tak wiele różnych rzeczy, które znalazłem tutaj i w Internecie ogólnie dla procesów z jednym kluczem i wciąż nie mogę tego uruchomić (nie mówię, że zrobiłem je wszystkie lub zrobiłem je dobrze, więc każda rada jest mile widziana!).
Więc, co zwykle się dzieje, to to, że otwieram drzwi ręcznie, ale wtedy, gdy tylko wykonam ruch wewnątrz samochodu lub usiądę na siedzeniu, światła kierunkowskazów i przycisk awaryjny zaczną migać (chociaż żaden alarm nie brzmi), więc muszę to zatrzymać, wkładając kluczyk do stacyjki i przełączając na pozycję włączoną, a wtedy wszystko jest w porządku. Mogę tylko założyć, że jest to czujnik alarmu wewnętrznego, który się uruchamia, ponieważ chip nie jest odczytywany, aby unieruchomić samochód, dopóki nie włożę kluczyka do stacyjki. Niestety, przycisk do włączania i wyłączania tego (pomiędzy przyciskiem otwierania bagażnika a przyciskiem zwalniania korka wlewu paliwa) już nie istnieje, musiał wypaść (jeszcze nie próbowałem wsadzić tam palca lub czegoś w tym stylu, żeby sprawdzić, czy nadal działa).
Więc tak, mam tylko ten jeden brelok, ma pierścienie Audi z tyłu i wygląda na dość stary i zużyty na przyciskach, zakładam, że jest oryginalny. Czy ktoś może mi pomóc dowiedzieć się, jak ponownie uruchomić mój brelok? Próbowałem włożyć kluczyk do stacyjki i przełączyć na pozycję włączoną, zablokować drzwi kierowcy (jedyny sposób, aby to zrobić, to nacisnąć przycisk centralnego zamka, aby zablokować wszystkie drzwi od wewnątrz samochodu (przycisk z czerwoną kluczem na konsoli za hamulcem ręcznym), a następnie przytrzymać przycisk odblokowania na breloku, gdy jest on jeszcze w stacyjce i w tej samej pozycji włączonej (aż powinno pojawić się małe czerwone światełko, które miga na breloku, czego nie dostaję, ale nie mogę nawet zobaczyć, gdzie na breloku może być małe światełko), więc trzymam go kilka sekund jak na filmie, ponieważ widziałem w komentarzach, że ktoś próbował i też nie dostał migającego czerwonego światła na swoim breloku, ale to zadziałało. W każdym razie, wtedy wyjmuję kluczyk ze stacyjki i powinien działać! Próbuję naciskać przyciski na breloku, ale nic!
Proszę o pomoc!!!