To w zasadzie tak, jak powiedziałem powyżej i w twoim wątku.
To są twoje opcje, jeśli koniecznie chcesz zachować RNS-E w samochodzie.
Możesz to zrobić albo "DIY" z Raspberry Pi (podałem ci linki do kilku wątków w twoim innym wątku); albo możesz kupić coś takiego jak jednostka Navinc, o której tutaj wspomniano. Pierwszy wybór wymaga znacznie więcej umiejętności, majsterkowania, wysiłku i czasu i nadal wymaga wydania trochę $$... i nawet nie ma pewności, że wszystko zadziała tak, jak chcesz, ponieważ w tej chwili nie ma "wielkiej ustalonej formuły" pozwalającej na to. Innym problemem jest to, że aktualizacje po stronie AA lub CP mogą sprawić, że wszystko, co skonfigurowałeś, będzie "zepsute", a następnie wymagać poprawek po stronie oprogramowania Pi, aby to rozwiązać lub obejść.
Drugi wybór jest znacznie bardziej "plug and play" lub gotowy do użycia, ale wymaga wydania stosunkowo dużej kwoty pieniędzy. Naprawdę nie jest to warte zachodu w porównaniu z tym, co można kupić (aftermarket) za te pieniądze. 700 GBP to naprawdę nic, czym można by się przejmować,
tylko po to, by mieć AA/CP. Ale oczywiście możesz robić ze swoimi pieniędzmi, co chcesz.
Przynajmniej dla AA nie ma już nawet idei "po prostu odbijania ekranu telefonu", ponieważ AA nie jest już używany jako samodzielna aplikacja w telefonie. (Uwaga: nie jestem pewien co do CP.) Ale nawet wtedy, kiedy mogłeś to zrobić z AA, o ile pamiętam, używanie AA w telefonie (samodzielnie)
myślę, że było ograniczone do widoku portretowego, co byłoby bezcelowe do zobaczenia na ekranie RNS-E - musiałoby być albo na boku, albo wąskim "paskiem" na ekranie RNS.
Przypuszczam, że jako ostatnią opcję
mógłbyś po prostu zdecydować się na mirroring (jak wspomniano w poście, który zacytowałeś). Możesz to zrobić z ekranem telefonu w trybie poziomym, ale w ten sposób nie będziesz mógł uzyskać AA (ponownie, nie mam pojęcia o CP). Możesz w ten sposób używać takich rzeczy jak Waze i dowolne aplikacje w trybie "tylko do wyświetlania" na ekranie RNS. Nadal potrzebujesz telefonu, który jest w stanie wyprowadzać HDMI przez USB (wiele z wyższej półki może to robić, ale wiele gorszych telefonów nie może); a następnie nadal musisz to przekonwertować na VGA,
a następnie z VGA (RGB-HV) na RGB-S, aby wprowadzić do RNS-E. To w zasadzie "połowa pracy" "sposobu Rapberry Pi", ponieważ nadal robisz wszystkie rzeczy związane z wejściem wideo, tylko nie musisz zajmować się żadnym kodem/konfiguracją/sprzętem Pi. Ale znowu, nie dostaniesz AA ani żadnego sposobu kontrolowania czegokolwiek po stronie samochodu bez Pi w równaniu.
Szczerze mówiąc, mam wrażenie, że szukasz jakiegoś "łatwego sposobu plug-in", aby to zrobić, ponieważ nie byłbyś w stanie robić takich rzeczy jak konfiguracja Pi i okablowanie itp... To w porządku, ale miejmy nadzieję, że możemy to tutaj wyjaśnić...
Coś "taniego i łatwego" jak to nie istnieje dla RNS-E, kropka. O ile nie chcesz wydać dużo na ten moduł NavInc oczywiście... co nie jest tanie. Jeśli chcesz to zrobić,
to jest twój sposób:
www.navinc.nl
Idź tam i zadzwoń do nich i zakończ dzień; chociaż ostrzeżenie, że to
może działać tylko na 192, jeśli masz 193, powinieneś być tego pewien, gdy się z nimi skontaktujesz - musi albo działać z 193, albo mają inną wersję dla niego. W przeciwnym razie będzie to trudna droga lub po prostu aftermarket. Mam nadzieję, że to odpowiada na twoje pytanie, ponieważ szczerze mówiąc, nie ma już wiele więcej do powiedzenia na ten temat.