Więc po zamontowaniu nowego zaworu elektromagnetycznego wydechu i obejścia pojechałem na przejażdżkę.
Ostatnio miałem wrażenie, że moje reflektory są trochę za wysoko (ksenony).
Postanowiłem więc zrobić reset fabryczny - naprawdę nie powinienem się bawić, chyba że wiem, co robię lol.
W OBD11, moduł 55, kanał adaptacji 00, jest napisane „wykonaj reset fabryczny”.
Zrobiłem to i natychmiast pojawił się błąd:
View attachment 512817
Hmm, pomyślałem, reflektory nie poruszyły się podczas adaptacji. Kasuję błąd, moduł się resetuje, reflektory opadają i wracają do góry.
Odczekaj 10 sekund, ten sam błąd powraca.
Utknąłem teraz w ciągłym cyklu tego błędu /facepalm.
Wszedłem w ustawienia podstawowe,
View attachment 512818
Robię to i pojawia się napis „uczenie” - nic się nie dzieje.
Trochę się pogubiłem, zresetowałem światła, uruchamiając adaptację, przejechałem kawałek wokół bloku, włączyłem i wyłączyłem zapłon i teraz mam piękne pomarańczowe ostrzeżenie o reflektorach i sygnał dźwiękowy na desce rozdzielczej za każdym razem, gdy wsiadam do samochodu /joy.
Pogrzebałem trochę i znalazłem to
View attachment 512820
Co dziwne, jestem pewien, że znalazłem gdzieś menu, w którym było napisane „g78 - nie zainstalowano”. Może ma tylko tylny czujnik?
W każdym razie, teraz jestem w czarnej d***.
Czy ktoś może pomóc?
Ostatnio miałem wrażenie, że moje reflektory są trochę za wysoko (ksenony).
Postanowiłem więc zrobić reset fabryczny - naprawdę nie powinienem się bawić, chyba że wiem, co robię lol.
W OBD11, moduł 55, kanał adaptacji 00, jest napisane „wykonaj reset fabryczny”.
Zrobiłem to i natychmiast pojawił się błąd:
View attachment 512817
Hmm, pomyślałem, reflektory nie poruszyły się podczas adaptacji. Kasuję błąd, moduł się resetuje, reflektory opadają i wracają do góry.
Odczekaj 10 sekund, ten sam błąd powraca.
Utknąłem teraz w ciągłym cyklu tego błędu /facepalm.
Wszedłem w ustawienia podstawowe,
View attachment 512818
Robię to i pojawia się napis „uczenie” - nic się nie dzieje.
Trochę się pogubiłem, zresetowałem światła, uruchamiając adaptację, przejechałem kawałek wokół bloku, włączyłem i wyłączyłem zapłon i teraz mam piękne pomarańczowe ostrzeżenie o reflektorach i sygnał dźwiękowy na desce rozdzielczej za każdym razem, gdy wsiadam do samochodu /joy.
Pogrzebałem trochę i znalazłem to
View attachment 512820
Co dziwne, jestem pewien, że znalazłem gdzieś menu, w którym było napisane „g78 - nie zainstalowano”. Może ma tylko tylny czujnik?
W każdym razie, teraz jestem w czarnej d***.
Czy ktoś może pomóc?